Nowoczesna Panna Cotta – idealny wakacyjny deser!
Lato to czas, w którym chętnie sięgamy po lekkie, orzeźwiające desery. Prym wiodą lody, sorbety, kruche bezy i… panna cotta. Łatwa dostępność truskawek, wiśni czy malin sprawia, że wystarczy jedynie odrobina fantazji, aby przygotować prawdziwą słodką ucztę… ot tak… prosto z serca.
2016-07-01, 14:29

Nowoczesna panna cotta

Składniki:

 

Sposób przygotowania:

  1. Galaretkę rozpuść w 500 ml gorącej wody, pozostaw do wystudzenia. Rozlej do 6 salaterek i wstaw do lodówki na godzinę do stężenia.
  2. Sernik ubij z 600 ml mleka, wyłóż na galaretkę i wstaw ponownie na 2 godziny do lodówki.
  3. W tym czasie zmiksuj truskawki z cukrem i ubij śnieżkę w 200 mleka.
  4. Schłodzony deser wyjmij z miseczek na talerzyk zanurzając na kilka sekund salaterkę w gorącej wodzie.
  5. Gotowy deser udekoruj truskawkami lub sosem truskawkowym i śnieżką.
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.