Nagroda Rynku Spożywczego 2016 dla Colian
Colian Holding otrzymał Nagrodę Rynku Spożywczego 2016 w kategorii Wydarzenie Rynku Spożywczego za wskazywanie kierunku rozwoju polskim firmom przez przejmowanie zagranicznych podmiotów na ich rodzimych rynkach, czego przykładem jest akwizycja brytyjskiej Elizabeth Shaw Limited.
2016-11-02, 07:59

Colian Holding kolejny raz zdobył Nagrodę Rynku Spożywczego w kategorii Wydarzenie Rynku Spożywczego. Prestiżowe wyróżnienie przyznano za przeprowadzoną w 2016 roku akwizycję Elizabeth Shaw Limited, brytyjskiego dostawcy luksusowych wyrobów czekoladowych pod markami: Elizabeth Shaw i Famous Names. Pierwszą Nagrodą Rynku Spożywczego uhonorowano Grupę Colian w 2013 roku za zakup FC Solidarność.

W tym roku wręczenie nagród miało miejsce 17 października br. podczas gali, zorganizowanej w hotelu Sheraton w Warszawie. Uroczystość odbyła się w ramach IX Forum Rynku Spożywczego i Handlu, w którym uczestniczył Jan Kolański, Prezes Zarządu Colian Holding SA. Jan Kolański odebrał nagrodę i wziął czynny udział w debacie „Innowacje i jakość motorem sukcesu polskiej branży spożywczej”.

Grupa PTWP, wydawca magazynu Rynek Spożywczy i serwisów portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, przyznaje Nagrody Rynku Spożywczego firmom branży spożywczej, które wyróżniły się w polskim sektorze żywnościowym. Wręczane są przedsiębiorstwom za wspieranie pozytywnych zmian zachodzących w rodzimym przemyśle i handlu spożywczym.

Katarzyna Berlińska
509922081