Przekąski na stok. Co zabrać do plecaka?
Całodniowe zimowe szaleństwo na nartach lub snowboardzie jest źródłem wielu niesamowitych przeżyć. Przy wzmożonym wysiłku w niskich temperaturach warto pamiętać o dostarczeniu organizmowi zdrowych, a także rozgrzewających przekąsek.
2017-02-02, 11:36

Sporty zimowe wymagają od organizmu intensywnego zużycia energii. Dlatego najważniejsze, co powinno znaleźć się w plecaku narciarza czy snowboardzisty to odpowiednie pożywienie, które doda siły i dodatkowo rozgrzeje organizm. Zamiast kanapek, które są dobrym pomysłem na śniadanie, doskonale sprawdzą się przekąski „na raz”.

Dla potrzebujących szybkiego „zastrzyku” energii doskonałym wyborem będzie Pyszny budyń Delecta. Dodatek prawdziwej wanilii, belgijskiej i białej czekolady podkreśla intensywny, wyróżniający się smak przekąski. Łatwe i szybkie w przygotowaniu budynie zaspokoją apetyt na małe co nie co.

Dla osób pragnących natychmiastowego rozgrzania, idealną propozycją są kisiele w jednoporcjowych saszetkach Owocowy kubek Delecta. Dzięki dodatkom w postaci imbiru, goździków oraz miodu skutecznie rozgrzeją wyziębiony organizm. Zajmą niewiele miejsca w plecaku lub kieszeni. Wystarczy jedynie gorąca woda i kubek, które bez problemu można dostać w schronisku.

Przygotowując smakołyki na stok nie można zapomnieć o Zbożowych ciasteczkach Delecta na bazie pięciu zbóż: amarantusa, orkiszu, owsa, żyta oraz pszenicy. Proste w przygotowaniu ciasteczka są zdrową alternatywą dla batonów i chipsów.

Poza regularnym uzupełnianiem energii, należy pamiętać o odpowiednim nawadnianiu organizmu. Woda z dodatkiem soku z cytrusów i odrobiną soli świetnie uzupełni utracone elektrolity.

KONTAKT / AUTOR
Katarzyna Pińkowska
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015.  Dla dziennikarzy