Siesta poleca: Rozgrzewająca zupa dyniowa
Nic tak nie kojarzy się z jesienią, jak pomarańczowa, dorodna, pachnąca dynia. To uniwersalne warzywo doskonale komponuje się z wykwintnymi daniami, a także słodkimi wypiekami. Nawet początkujący adept sztuki kulinarnej będzie potrafił wyczarować z niej coś pysznego.
2017-10-25, 08:42

Doskonałym pomysłem na smakowity posiłek jest gęsta zupa dyniowa z pestkami dyni i słonecznika Siesta, która dzięki dodatkowi curry fantastycznie rozgrzeje w chłodny dzień. Rozgrzewającej zupy dyniowej po prostu nie może zabraknąć jesiennym menu.

                                                                                                                                              

 

Rozgrzewająca zupa dyniowa

 

Składniki:

- 500 g obranej i wydrążonej dyni

- 3 ziemniaki

- cebula

- 1 litr bulionu

- garść Pestek dyni Siesta

- garść Słonecznika łuskanego Siesta

- 1 łyżeczka curry np. Appetita

- sól, pieprz, cukier do smaku

- olej do smażenia

 

 

Przygotowanie:

Zeszklij posiekaną cebulę na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę dynię i surowe ziemniaki. Po chwili dodaj curry. Po około 5 minutach smażenia, wlej bulion i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Całość zmiksuj, przypraw do smaku i udekoruj prażonymi pestkami dyni i słonecznika.

Smacznego!

 

 

 

Pestki dyni Siesta, 90 g, cena ok. 4 zł

Słonecznik łuskany Siesta, 90 g, cena ok. 2 zł

Curry Appetita, 20 g, cena ok. 1,40 zł

KONTAKT / AUTOR
Katarzyna Pińkowska
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015.  Dla dziennikarzy