Przezroczysta Galaretka deserowa Delecta bez żelatyny
Przezroczysta Galaretka deserowa o smaku agrestu i winogron to nowość w ofercie galaretek roślinnych marki Delecta. Nie zawiera żelatyny a zastyga zaledwie w godzinę, dzięki zawartości karagenu, składnika żelującego pozyskiwanego z czerwonych wodorostów. Produkt w sam raz do efektownych deserów z owocami sezonowymi.
2018-04-05, 14:44

Przezroczysta Galaretka deserowa Delecta to doskonały wybór dla wegetarian, ponieważ nie zawiera składników odzwierzęcych. Tężeje w godzinę za sprawą dodatku naturalnego zamiennika żelatyny. Roślinny skład produktu sprawia, że można go łączyć z  wszystkimi owocami, także kiwi i ananasem.

Mniej sztywna, w porównaniu do galaretek żelatynowych, struktura galaretki z karagenem sprawia, że jest to propozycja typowo deserowa, przeznaczona do serwowania w salaterkach.

Galaretka deserowa przezroczysta winogrono i agrest to czwarty smak w linii roślinnych galaretek marki Delecta. Do wyboru producent oferuje także smaki: truskawki i maliny, pomarańczy i moreli oraz cytryny i limonki.

Nowa przezroczysta Galaretka deserowa Delecta jest dostępna w tradycyjnym i nowoczesnym kanale dystrybucji  od 27 marca br. w cenie ok. 1,69 zł za opakowanie 61 g.

• Producent:           Bakalland S.A. (www.delecta.pl)
  • Produkt:                Galaretka deserowa przezroczysta agrest & winogrono Delecta (61 g)
  • Cena det.:             ok. 1,69 zł/sztuka
  • Dostępność od:   27 marca 2018 r.
510 081 2013