Przepis na… orzeźwiający podwieczorek
Lekkie słodkości są idealnym pomysłem na letni podwieczorek. Świetnie sprawdzi się szybki i prosty w wykonaniu deser z owocami w roli głównej. Klasyczna Retro galaretka z owocami i bitą śmietaną oczaruje domowników i gości. Orzeźwiająca propozycja zachwyca zarówno swoim smakiem, jak i wyglądem. Przygotuj ją dla siebie i bliskich… ot tak… prosto z serca.
2017-07-14, 10:57

Retro galaretka z owocami lata i bitą śmietaną

 

Składniki:

  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej Delecta
  • 2 łyżeczki żelatyny Delecta
  • 200 g truskawek
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżeczki posypki Decorada maczek truskawkowy Delecta
  • sezonowe owoce do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

  1.  Rozpuść galaretkę w wodzie i dodaj do niej 2 łyżeczki żelatyny. Przekrój na połówki umyte truskawki i włóż je do silikonowych lub ceramicznych foremek (warto wcześniej wysmarować je delikatnie oliwą). Owoce zalej galaretką i odstaw do lodówki na kilka godzin.
  2. Przed podaniem deseru ubij na sztywno śmietanę. Gotowe galaretki wyjmij z foremek, udekoruj bitą śmietaną, sezonowymi owocami i maczkiem truskawkowym.
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.