Colian rezygnuje z jaj z chowu klatkowego już od stycznia 2019 roku
Zarząd Grupy Colian zdecydował o całkowitym zaprzestaniu stosowania w produkcji jaj pochodzących z chowu klatkowego. Zmiany wejdą w życie 1 stycznia 2019 roku i obejmą wszystkie produkty, zawierające w składzie surowce jajeczne.
2018-09-07, 10:09

Colian to polska grupa kapitałowa, specjalizująca się w produkcji, dystrybucji i sprzedaży słodyczy, przypraw, napojów oraz bakalii. Decyzja o rezygnacji ze stosowania jaj i produktów jajecznych (masy jajowej i proszku jajecznego) pochodzących z chowu klatkowego została podyktowana troską o dobrostan zwierząt oraz celem propagowania wśród konsumentów świadomego wybierania produktów z odpowiedzialnych źródeł.

 

Postanowienie zarządu wejdzie w życie już na początku 2019 roku. Decyzja ma wymiar nie tylko biznesowy. Firma chce być liderem spełniającym wysokie standardy produkcji i oczekiwania świadomych konsumentów. To kolejny krok na drodze do realizacji tego celu i przykład dla innych producentów, że dobre zmiany warto wprowadzać w życie od razu.

KONTAKT / AUTOR
Agnieszka Rudek
Account Manager
Kolterman Media Communications
510 081 203
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.